Az olcsón vett tűzifa rejtett költsége, amivel könnyen átverhetik!

Hogyan kerülje el, hogy az olcsón vett tűzifa a hivatalosan forgalmazott tüzelőknél is drágább legyen? Az olcsó tűzifa révén könnyen ráfizethet!

Az utóbbi években a tűzifa árának drasztikus emelkedése arra kényszerítette a tűzifa vásárlók nagy részét, hogy olcsóbb beszerzési lehetőségek után nézzenek. Ezt használták ki az ügyeskedők, az úgynevezett „dudálósok”, hogy átverjenek, becsapjanak becsületes embereket. Különböző trükkökkel csapják be a vásárlókat úgy, hogy azok a kifizetett tűzifa töredékét kapják csak meg. Ezekben az esetekben mérlegelés egyetlen egy esetben sincs, a mennyiség meghatározása bemondásra, vagy fiktív mérlegelési jegy bemutatásával történik. A mérlegelést különböző kifogásokkal hárítják el, végső esetben gyorsan elszelelnek a helyszínről. A vásárlók csak akkor döbbennek rá, hogy átverték Őket, amikor már csak bottal üthetik az eladó nyomát. Számla nincs tettenérés nincs, felelősségre vonás nincs, kártalanítás nincs.

Megbízható tüzelőanyag értékesítőt egyre nehezebb találni manapság.
Éppen ezért kezdte meg a Farm Tüzép az építőanyagok forgalmazása mellett a tüzelőanyagok értékesítését is vásárlói részére. Azzal a céllal, hogy a megfelelő nyereség elérése mellett, úgy szolgálja ki vásárlóit, hogy azok a kifizetett pénzükért számla alapján megfelelő minőségű és mennyiségű tüzelőhöz jussanak mindennemű csel és átverés nélkül.

A tüzelőanyagot értékesítésével kapcsolatban kérdeztük a Farm Tüzép tulajdonosát Vengrinyák Tibort.

– Mióta és milyen típusú tüzelőanyagokat forgalmaznak?
V.T.: Öt éve kezdtük meg a tüzelőanyagok forgalmazását telephelyünkön. Először, csak tűzifát, jellemzően akác, tölgy és bükk fát forgalmaztunk a vásárlói igényeknek megfelelően 1 m-es rönk, kuglizott és hasogatott formában. Az évek során a tűzifák árának drasztikus emelkedésére reagálva és a vásárlói igényekhez alkalmazkodva bővítettük tüzelőanyag kínálatunkat. Ma már a tűzifák mellett forgalmazzuk olcsó lignittől kezdve a drágább magyar szeneken keresztül az import feketeszénig a szénféleségek szinte mindegyikét. Speciális fűtéssel rendelkező ügyfeleink részére kalodás tűzifát és keményfa brikettet is árulunk.

– A szenek közül melyek azok, amelyeket leginkább előnyben részesítenek a vásárlók?
V.T.: Évek óta nagy sláger a vásárlók között a lignit, ami a 2000-2200 kcal/kg fűtőértékhez párosuló rendkívül kedvező 1240 Ft/q árának köszönhető. Ezt a terméket tudják a leginkább megfizetni a vásárlók napjainkban. Másik kedvelt termékünk a szénporból biomassza hozzáadásával nagy nyomású préseléssel előállított tojásbrikett, henger brikett és pellet. Fűtőértékük 3000-3200 kcal/kg, ami a tüzelőanyagok között elfogadhatónak mondható. Fontos szempont még a nagyon kedvező ára ezeknek a termékeknek. Szén pelletet a tűzifa áránál is olcsóbban már 2080 Ft/q áron vásárolhatnak telephelyünkön.

– Mik azok a garanciák, amiért Önöket válasszák a tüzelőanyagot vásárolni szándékozók?
V.T.: Egyrészt a hivatalos számla ellenében történő beszerzések garantálják az általunk forgalmazott tüzelőanyagok legmagasabb minőségi követelményeknek való megfelelését. Másrészt telephelyünkön a vásárló jelenlétében, hitelesített digitális mérlegen történik a tüzelőanyagok mérlegelése. Erről mérlegjegyet állítunk ki, ami a számlakészítés alapja, így gyakorlatilag kizárt, hogy a vásárlót kár érje. Többek között ezért lehet cégünk egyik szlogene, hogy „Nálunk az 1 mázsa az garantáltan 100 kg!”

– Van-e Önöknél ingyenes házhozszállítás?
V.T.: Természetesen igen. 30q szén vagy tűzifa vásárlása esetén Nyíregyháza Kemecse, Kótaj, Nagyhalász, Nyírpazony, Nyírtura, Sóstó, Sóstóhegy, Borbánya, Kistelekiszőlő, Oros, Rozsrétszőlő területre ingyen szállítunk. Más településekre történő szállítás esetén előzetes egyeztetés alapján egy kedvezőbb, egyedi fuvarköltséget adva teszünk ajánlatot vásárlóink részére. Mindenkivel megegyezünk!

– Mit javasol a tüzelőanyagot vásárolni szándékozók részére?
V.T.: Először is azt, hogy anyagi lehetőségeik figyelembevételével a fűtési időszakot megelőzően a lehető leghamarabb vásárolják meg az az évi tüzelő szükségletüket. Javaslom ezt azért, mert ebben az időszakban lényegesen olcsóbban tudják beszerezni a különböző tüzelőanyagokat, mint a fűtési időszakban. A megtakarítás, akár 500-600 Ft is lehet mázsánként. Korai beszerzés esetén van ideje a megvásárolt tűzifának kellő mértékben kiszáradni. Kevesebb lesz a nedvességtartalma, jobban fog égni, nagyobb lesz a hő leadása az ilyen tűzifának, mint a frissen vágottnak.

Másodsorban azt, hogy csak ellenőrzött körülmények között beszerzett, hiteles mérlegen lemért, számlával értékesített tüzelőanyagot vásároljanak, mert így elkerülhetik az átverést, becsapást. Az így beszerzett tüzelőanyaguk mennyisége és minősége is annyi és olyan lesz, mint amilyet vásárolni szerettek volna.

Továbbá, az utóbbi időszakban jelentkező vásárlói kérdésekkel kapcsolatban arra hívnám fel röviden a vegyes tüzelésű fűtőberendezéseket használók figyelmét, hogy a használni kívánt fűtési mód és berendezés kiválasztásánál, ha készüléküket valóban sok éven keresztül szeretnék használni, akkor a berendezés üzemeltetése során tisztában kell lenniük a berendezésre vonatkozó összes kezelési szabállyal. Mekkora teljesítményű és hatásfokú legyen a készülékük? Mivel szabad fűteni benne? Mennyi tüzelőt kell, egy megrakás alkalmával a tűzterébe tenni? Milyen legyen a kéményük? Milyen legyen tüzelőberendezésük huzata?

Csak jó minőségű, garanciával és szervízhálózattal rendelkező gyártók fűtőberendezéseit vásároljuk meg. A kéményeknél szintén nagyon fontos a jó minőség, a széles termékpaletta a gyártói garancia, melyeknek a hazai piacon jelenlévő Schiedel és Leier gyártmányok maximálisan megfelelnek. Lehetőség szerint ezeket válasszák.

-A tüzelőanyagot vásárolni szándékozók hol és hogyan vehetik fel Önökkel a kapcsolatot?
V.T.: Személyesen a telephelyünkön,- Nyíregyháza-Sóstó, Kemecsei út 101. szám – az értékesítő kollégáink felkészülten várják vásárlóink tüzeléssel kapcsolatos kérdéseit. Telefonon a +36 (42) 475-716,717 számon kereshetnek minket, de javaslom, látogassanak el honlapunkra: www.farmtuzep.hu, ahol sok hasznos információt szerezhetnek az általunk forgalmazott tüzelőanyagokról, azok jellemzőiről, árairól az értékesítésről a szállítás feltételeiről.

Megosztás: Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter