Hőkamerázás (hőtérképkészítés)

Elveszíti a háza az energiát, amit Ön drágán állított elő?

A hő hidakon keresztül rengeteg energia távozik az Ön házából anélkül, hogy ezt észrevenné?

hő térkép, hőtérkep Az éves energiafelhasználásának akár a 40%-át elvesztheti! 
Ennek nem kell így lennie.
Mi elvégzünk Önnek egy thermográfiai vizsgálatot, ami rögtön felfedi a hő technikai hiányosságokat, a hőszigetelés hiányosságait. Az elkészült felvételekből mindenki számára egyértelműen megállapíthatóak a hőszigetelések hiányosságai, nem szükségesek bonyolult matematikai számításokat végezni,
mert a színeltérések (különböző színek jelölik a hideg és a meleg részeket) jól mutatják, hogy hol megy el a meleg otthonából.

 A hőszigetelés ellenőrzése a legjobb befektetés. Csökkentse energiaköltségeit!

hő térkép, hőtérkepA hőtérképezés minden olyan esetben javallott, amikor azon gondolkozunk, hogy hogyan lehetséges otthonunk energiafelhasználásának hatékonyabbá tétele, valamint fontos akkor, ha azon gondolkozunk, hogy otthonunkat felújítanánk. Egy hőtérképezés során az otthon lehetséges gyengeségeit feltárjuk, így egy esetleges felújítás-szépítgetést gyakorlatilag a hőtérképezés segítségével hatékonyan tudunk támogatni.

Így Önnek is teljesen nyilvánvaló lesz, mire van szükség ahhoz, hogy ne fűtsön feleslegesen.

Egy ilyen felmérés lehetőséget nyújt arra, hogy áttekintsük mi az amire valóban szükség van és mi az ami a hőtérképezés alatt kiderült.
 Helyszíni kiértékelés során feltárjuk Önnek épülete hibás pontjait. A hőtérkép felvételeket adathordozón átadjuk Önnek.

Miért éri meg a hőkamerás hőtérképet velünk készíttetnie házáról, lakásáról?

– Mert hőkamerás (hőtérképes) vizsgálat segítségével megismerheti otthona hőszigetelésének gyenge pontjait
– A hőkamerás méréssel pontos képet kap otthona olyan részeiről, amelyen át gyakorlatilag „kiszökik” a meleg
– A hőkamerás vizsgálat gyorsan elvégezhető és a kapott hőtérkép alapján kiderül, hogy hol kell otthonának szigetelésén javítania
– A hőkamerás vizsgálat eredménye alapján igény szerint szakmai tanácsadással segítjük az önnek leginkább megfelelő hőszigetelő rendszer kiválasztásában
– A hőszigetelés elvégzése után ismét elvégezzük otthona hőkamerás (hőtérképes) vizsgálatát
– Így a hőszigetelés után pontos információkkal fog rendelkezni a hőszigetelési munkák elvégzéséről és otthona hőszigeteltségéről egyaránt
– Amennyiben a házának hőszigeteléséhez szükséges hőszigetelő anyagokat teljes egészében nálunk vásárolja meg (minimum 200.000Ft+ÁFA), úgy a hőkamerás vizsgálatok árait elengedjük önnek, így ezek Önnek semmilyen plusz költséget nem jelentenek.

A színnel rendelkező  hő képek mesterségesen színezett képek, a fényerő  tartományokat ebben az esetben színekhez rendelik hozzá. A legtöbb esetben a világos színek jelzik a melegebb részeket az épületen, a sötétek a hideget. Vagyis minél világosabb egy bizonyos terület, azon a részen annál rosszabb a szigetelés.

Mi történik a felmérés után?

A helyszíni felmérés során a hőkamerával rengeteg képet, ezzel pedig adatot rögzítünk. A személyes megbeszélés során kielemezzük a képeket és igyekszünk azonnal több megoldási lehetőséget is javasolni az adott problémára. Kollégáink több éves építőipari gyakorlattal rendelkeznek, így a felméréskor a lehetséges legjobb megoldási módokat át tudják beszélni. Természetesen mindig szem előtt tartjuk azt, hogy a választáskor a lehető legkedvezőbb ár-érték arány alakuljon ki a befektetett pénz / megtakarítás vonatkozásában.

Telephelyünkön igényei szerint több gyári hőszigetelő rendszerből választhat, vagy egyedi hőszigetelő rendszert állítunk össze önnek.
A számítógépes kielemzés minden esetben ezután következik. A számítógépen részletesen feldolgozzuk programjaink segítségével a hőkamera által tárolt adatokat.  Ezeket érthető formátumban küldjük el Önnek, valamint részletesebb megoldási lehetőségeket javasolunk. A helyszíni mérés során helyiségenként 4-4 db kép készül sima és thermograf módban

Hőkamerával végezhető vizsgálatok

A hőkamerás vizsgálattal számítások nélkül ismerhetjük meg az adott ingatlan hő technikai, hőszigetelési állapotát. Hőkamerás felvétel alkalmazható hőszigetelési beruházás utáni állapot ellenőrzésére, dokumentálására.

A vizsgálat során alkalmazott eszköz: Testo 880-3 hőkamera

hő kamera, Testo A Testo 880-3 hőkamera hat legfontosabb előnye:
– Jó képminőség NETD < 80 mK
– Nagy látószögű és tele objektív
– Beépített digitális fényképezőgép
– Automatikus Hot-/Cold-Spot felismerés
– Speciális mérési mód a penészképződésre hajlamos helyek felderítéséhez.

Vállalt felhasználási területek:

– Épületek komplett hőkamerás vizsgálata, hő hidak megállapítása.
– Vizesedések, penészedések okainak megállapítása.
– Hő veszteség feltérképezése.
– Nyílászárók, tetők hő és vízszigetelésének vizsgálata.[clear]- Padlófűtések, napkollektorok, víz és fűtési vezetékek szivárgásának megállapítása bontás nélkül.
– Gépek, ipari berendezések részeinek vizsgálata.
– Rossz, melegedő elektromos kontaktusok, motorok, biztosítékok feltárása.
– Csővezetékek, tartályok, akkumulátorok ellenőrzése.
– Elektromos hálózatok vizsgálata (kapcsolók, elosztószekrények, stb.).
- Fűtő-hűtő és klímaberendezések ellenőrzése, napelemek, napkollektorok felülvizsgálata.

A hőkamerás vizsgálat ára:

Átlagos méretű családi ház vagy lakás esetén (két beépített szint, vagy kisebb, mint 120m2 ) végzendő általános hőszigetelés vizsgálat:
15.000 Ft + ÁFA +*( kiszállási díj )

Nagy méretű családi ház vagy lakás esetén (három beépített szint, vagy nagyobb mint 120m2 ) végzendő általános hőszigetelés vizsgálat:
28.000 Ft + ÁFA + *(kiszállási díj).

*Kiszállási díjat Nyíregyházán és 10 km-es vonzáskörben nem számítunk fel.
Kiszállási díj oda-vissza: 60 Ft/km + ÁFA (valamennyi vizsgálatnál fizetendő, Sóstóhegytől számítva).

Eltérő méretű ingatlanok, ipari létesítmények, gépek, elektromos berendezések, hűtőkamrák, hűtőberendezések hibakeresésére kérjen egyedi árajánlatot!

Egy tévhit:

Vannak laikus tulajdonosok, akik az energetikai tanúsítást (zöldkártyát) a hőkamerás vizsgálattal keverik, pedig a két szolgáltatás között jelentős különbség van.
A tanúsítás minden évszakban, a tervek alapján végezhető a fenti rendelet szerinti számításos eljárással.

A hőkamerás vizsgálat hőmérséklet különbség alapján végezhető mérési folyamat, melyhez megfelelő külső és belső terek közötti hőmérséklet különbség szükséges, min 10-15 K értékkel. Emiatt csak korlátozott körülmények között végezhető a mérés.

Megosztás: Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter